ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 tanea.gr

Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε συναυλία διαμαρτυρίας του ΟΚΑΝΑ στην Ομόνοια


Ο Παντελής Θαλασσινός συμμετέχει σε συναυλία διαμαρτυρίας του ΟΚΑΝΑ την Τετάρτη στην Ομόνοια.
Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε συναυλία διαμαρτυρίας του ΟΚΑΝΑ στην Ομόνοια

Συναυλία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ στην πλατεία Ομονοίας το απόγευμα της Τετάρτης (24 Απριλίου).


Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Παντελής Αμπατζής, Ηρώ, Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπάρου, Βαγγέλης Κορακάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα.

Μαζί τους θα βρίσκονται και οι μουσικές ομάδες του θεραπευτικού προγράμματος 18 ΑΝΩ και της Μονάδας Εφήβων και Νέων ΟΚΑΝΑ - ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος 18 ΑΝΩ, του Σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, του Συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ).

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ συνεχίζουν την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του οργανισμού, καθώς πάγωσαν οι πληρωμές τους.

Μιλούν για «απαξίωση» του οργανισμού και «εργασιακή υποβάθμιση». Ζητούν από την κυβέρνηση «να λάβει θέση στις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του οργανισμού, απαξιώνουν την αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της δουλειάς τους και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των 8.500 συμμετεχόντων στα προγράμματα υποκατάστασης».

* Συναυλία στην Ομόνοια, στις 24 Απριλίου (19.30).

 

Υπό κατάληψη 30 μέρες ο ΟΚΑΝΑ

Συναυλία αύριο το απόγευμα στην Ομόνοια

Έναν μήνα κλείνει η κατάληψη από τους εργαζόμενους των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο Οργανισμός υποχρηματοδοτείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μία σειρά δράσεων και να καθίσταται δύσκολη η απορρόφηση των 3.500 χρηστών, οι οποίοι περιμένουν να ενταχθούν σε προγράμματα. Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 18 εκατομμύρια, όταν η μισθολογική δαπάνη μόνο φτάνει στα 17 εκατομμύρια.

Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει το Έθνος, προχώρησε σε επιπλέον χρηματοδότηση με 4,5 εκατομμύρια, αλλά οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι απαιτούνται επιπλέον 8 έως 10 εκατομμύρια, προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες του Οργανισμού.

Το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διοργανώνει στις 19:30 αύριο συναυλία στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να διατρανώσει τη φωνή απόγνωσης.

Προειδοποιεί, δε, ότι η κατάσταση βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον των 8.500 θεραπευόμενων στα προγράμματα υποκατάστασης.

Σχόλια