ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στη μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Ρόδου, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο οργανισμός δεν θα μπορέσει να βγάλει το τρέχον έτος, εξαιτίας της δραματικής μείωσης του προϋπολογισμού του. Εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, ενώ στη Ρόδο πραγματοποιούνται εκ περιτροπής καθημερινές στάσεις εργασίας.



Της Άννας Σαρρή
Η μελλοντική λειτουργία του οργανισμού είναι αβέβαιη, ενώ ήδη έχουν σταματήσει όλοι οι προληπτικοί εμβολιασμοί, λόγω έλλειψης προμήθειας εμβολίων. Δεν πραγματοποιούνται επίσης οι απαιτούμενες ουροληψίες αφού υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων. Όλα αυτά, συμβαίνουν ενώ (σε όλη τη χώρα), τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούν 8.500 θεραπευόμενοι, την ώρα που στη λίστα αναμονής παραμένουν 3.500 άνθρωποι. «Ο ΟΚΑΝΑ παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερα από 8.500 άτομα σχεδόν καθημερινά, σε μια εποχή που η χρήση ναρκωτικών ουσιών και το AIDS είναι σε απόλυτη έξαρση», εξηγεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στη μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Ρόδου, ενώ σημειώνει πως «ο
προϋπολογισμός λειτουργίας αυτών των οργανισμών έχει μειωθεί κατά 38%, σε σημείο που να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε τα βασικά έξοδά του».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Ρόδου, όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι σε τέτοιες δομές ανά τη χώρα, αγωνίζονται και διεκδικούν:
Αύξηση του προϋπολογισμού σε επίπεδα τέτοια που θα διασφαλίζουν όχι μόνο τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε όλους όσοι τις έχουν ανάγκη.
• Δημόσια και δωρεάν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης, ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση.
• Εργασιακή αξιοπρέπεια και επαρκή στελέχωση των προγραμμάτων με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
• Απαλλαγή των εργαζομένων από τα δήθεν χρέη που προκύπτουν από την έκθεση των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, γιατί αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα

Σχόλια