ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Είμαστε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ. Αυτοί που - μέσα στην πιο άγρια οικονομική και κοινωνική κρίση-

·         προσπαθούν να βοηθήσουν τους εξαρτημένους στην προσπάθειά τους για θεραπεία και να αναχαιτίσουν την επιδημία του AIDS που έχει ξεσπάσει στο συγκεκριμένο πληθυσμό.



·         αμείβονται με τα μισά λεφτά σε σχέση με 2 χρόνια πριν ενώ κάνουν υπερδιπλάσια δουλειά, χάρη στην οποία τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ πρόσφατα πήραν την πρώτη θέση μεταξύ 10 ευρωπαϊκών χωρών για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (μελέτη EQUATOR)

·         βλέπουν  το Κράτος να καταργεί όχι μόνο μελλοντικά το δικαίωμα τους στη Συλλογική Σύμβαση αλλά και να απαιτεί επιστροφή αποδοχών δεδουλευμένων από το 1999 και μετά


Είμαστε οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ. Αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα

·      ότι δεν είναι δυνατόν ένας οργανισμός να λειτουργήσει με προϋπολογισμό που δεν φτάνει ούτε καν για την κουτσουρεμένη μισθοδοσία.

·      ότι αν συνεχισθεί η υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ οι εξαρτημένοι συμπολίτες τους θα εγκαταλειφθούν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και θα αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες – ήδη συλλαμβάνονται μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν στο δρόμο και μεταφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προς γνώση και συμμόρφωση


Εδώ και 22 ημέρες έχουμε καταλάβει τα διοικητικά κτίρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κρατώντας παράλληλα ανοικτά όλα τα προγράμματα του Οργανισμού, ώστε να μην διακινδυνεύουν οι 8500 χρήστες των υπηρεσιών μας. Προσπαθούμε να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα σωματεία στην εξάρτηση και την ψυχική υγεία και να κάνουμε γνωστά στην κοινωνία τα προβλήματά μας. Από την άλλη μεριά, οι «αρμόδιοι» δηλώνουν αναρμόδιοι και μας παραπέμπουν από το ένα Υπουργείο στο άλλο, όταν δεν μας υποδέχονται με κλωτσιές και χημικά όπως πριν από μερικές ημέρες στο Υπουργείο Υγείας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!    ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αύξηση του προϋπολογισμού, που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του Οργανισμού, με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και εθνικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας του AIDS.

Δημόσια και δωρεάν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. Άμεση απορρόφηση της λίστας αναμονής των 3500 ατόμων.

Απαλλαγή των εργαζομένων από τα δήθεν χρέη που προκύπτουν από την έκθεση των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Εργασιακή αξιοπρέπεια: επαρκής στελέχωση των προγραμμάτων με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με πλήρη διασφάλιση των εργαζομένων - απομάκρυνση των εργολάβων καθαριότητας και φύλαξης, που μισθώνουν σκλάβους των 250 ευρώ.

Δικαίωμα στη Συλλογική Διαπραγμάτευση – Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Ο αγώνας για  την υπεράσπιση του δικαιώματος των εξαρτημένων στη θεραπεία και του δικού μας δικαιώματος σε αξιοπρεπή εργασία, είναι αγώνας που αφορά όλη την κοινωνία. Γι’ αυτό σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε διεκδικώντας και στη δική σας δουλειά, στο σχολείο, στη γειτονιά ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της εντός κι εκτός Ελλάδας τρόικας. Όλοι μαζί, μπορούμε να νικήσουμε!  

Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι – για όσο χρειαστεί. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στους ασθενείς μας και στην κοινωνία.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!  ΑΓΩΝΑΣ!  ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Σχόλια