ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Oλοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και το Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου. Ο κ. Καλλίρης ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή του, επιπλέον επιχορήγηση 4,5εκ. για τον ΟΚΑΝΑ για το έτος 2013.Ανέφερε ότι η αναμόρφωση των προϋπολογισμών για όλα τα υπουργεία, έτσι κι αλλιώς, γίνεται στο τέλος του δεύτερου τριμήνου κάθε έτους(για να έχουν μια καλή εικόνα πως τρέχει ο προϋπολογισμός) άρα τότε θα μπορέσουν να δωθούν αυτά τα επιπλέον χρήματα.Επέμεινε, ότι πρέπει να μειωθούν όσο γίνεται τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού και στην παρέμβασή των μελών του Δ.Σ. ότι δεν μπορεί να υπάρχει περαιτέρω μείωση,ανέφερε ότι κάποια ανελαστικά έξοδα μήπως περάσουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που μας φιλοξενούν για να υπάρξει ελάφρυνση των δαπανών, μήπως υπάρξει μια επιπλέον ρύθμιση στο τέλος του έτους σχετικά με τα χρέη που θα έχει δημιουργήσει στην τρέχουσα χρονιά και πως η Διοίκηση θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση ,δηλαδή της μείωσης των ανελαστικών δαπανών του Οργανισμού.Όσον αφορά το προσωπικό, ανέφερε ότι «δε θέλουν να κάνουν απολύσεις».
   Τα χρέη του 2011(περίπου 10.800.000) θα εξοφληθούν, αφού προχώρησε το μητρώο δεσμεύσεων (τέλη Ιουλίου 2013) ενώ σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει και η ρύθμιση των υπόλοιπων χρεών (περίπου 3.000.000) που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.Όσο αφορά την επιπλέον επιχορήγηση των 4,5εκ. ζητήθηκε από το Υπουργείο μια γραπτή δέσμευση για την οποία υπήρξε δέσμευση ότι θα δοθεί άμεσα.
    Για το θέμα του ΓΛΚ στην επισήμανση του Συλλόγου ότι την προηγούμενη Δευτέρα υπήρξε εμπαιγμός από την μεριά του Υπουργείου είπε ότι το Υπουργείο -αυτό που ξέρει ο γ.γ.-είναι ότι το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα.
     Για τις υπερωρίες που δεν υπογράφει η Υφυπουργός, είπε ότι αυτή η γραφειοκρατεία που εδώ και ενάμιση μήνα πηγαινοέρχονται χαρτιά (από τον ΟΚΑΝΑ προς το Υπουργείο και αντίθετα) είναι αδιανόητη και πρέπει να δωθεί και σε αυτό άμεση λύση.
   

Σχόλια