ΑΝΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί/ές

Στα 15 χρόνια λειτουργίας των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων συνειδητά δεν ενέπλεξε ποτέ τους θεραπευόμενους στις όποιες διαμάχες με τη Διοίκηση ή στις διεκδικήσεις του  (σε αντίθεση, δυστυχώς, με τη Διοίκηση του Οργανισμού).

Δυστυχώς αυτή τη φορά η κατάσταση είναι οριακή. Όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να εξασφαλισθεί η επιβίωση  των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ. Σήμερα λάβαμε, έκπληκτοι, μια επιστολή από την Πρόεδρο η οποία υποστηρίζει ότι λόγω της κατάληψης «δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ενέργειες που αφορούν στην προμήθεια υλικών που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των θεραπευομένων».

Ξέρετε ήδη πως, παρά τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε διασφαλίσει το να γίνεται ομαλά η χορήγηση και να αντιμετωπίζεται οποιοδήποτε επείγον πρόβλημα. Επίσης, παραμένουμε στη διάθεση της Διοίκησης (όπως γνωρίζει η Πρόεδρος) για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να γίνει νέα παραγγελία υποκαταστάτων.

Άλλωστε, η κινητοποίηση των εργαζομένων γίνεται ακριβώς για να σταματήσουν να παρουσιάζονται  προβλήματα και ελλείψεις όπως αυτά των προηγούμενων μηνών με τα φάρμακα, τα εμβόλια, τις ουροληψίες, τη φύλαξη, την καθαριότητα, τη μεθαδόνη πριν από λίγες ημέρες.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι για οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα παρουσιαστεί  αποκλειστικά υπεύθυνη  είναι η Διοίκηση του Οργανισμού.

 

        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια