ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Δελτίο Τύπου: Συμπαράσταση στους εργαζομένους του ΟΚΑΝΑ, που έχουν καταλάβει το κτήριο κεντρικών υπηρεσιών στην Αθήνα



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072771, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr
Πέμπτη, 21 Μάρτη 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Από τον Μάιο του 2011, οπότε και ξεκίνησε η διάλυση των δομών του ΟΚΑΝΑ, είχαμε προειδοποιήσει δημόσια ότι περνάμε στην τελική φάση απαξίωσης όλων των δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και των υπηρεσιών τους.

Ποιος δεν θυμάται το επικοινωνιακό μασκάρεμα της διάλυσης; Ξεχνιέται ο τηλεοπτικός αχός που σήκωνε το Υπουργείο Υγείας το 2011 και το 2012 περί «εξάλειψης της λίστας αναμονής» και επίλυσης των προβλημάτων στο Κέντρο της Αθήνας «όχι σε διάστημα μηνός αλλά ημερών», με χορήγηση «αντιεξαρτησιογόνων» [sic] και με «επιβολή του ελέγχου»; ξεχνιέται ο έγγραφος καταλογισμός ευθυνών από πλευράς διοίκησης του ΟΚΑΝΑ στους εργαζομένους και τις κινητοποιήσεις τους, για την έλλειψη υποκαταστάτων και υγειονομικού υλικού, τον Σεπτέμβρη του 2011;

Αντικρίζουμε σήμερα τα αποτελέσματα αυτών των εντελώς επικοινωνιακών τακτικισμών στο γενικό πλαίσιο εφαρμογής των ανθρωποκτόνων πολιτικών των μνημονίων: εκτόξευση των αριθμών των εξαρτημένων -και των οροθετικών ανάμεσά τους-, ανακίνηση της ψυχικής αποδιοργάνωσής τους, πογκρόμ εναντίον τους. Ακραία υποχρηματοδότηση, λειτουργική και επιχειρησιακή εξάντληση του ΟΚΑΝΑ και όλων των δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, Κέντρων Πρόληψης) και των εργαζομένων τους και κλείσιμο του ματιού σε ΜΚΟ και λοιπές «ξεκούραστες» και «ευέλικτες» ιδιωτικές δυνάμεις. Η έλλειψη υποκαταστάτων και υγειονομικού υλικού συνιστούν, πια, κομμάτι της καθημερινότητας με ευθύνη των ασκούντων πολιτικές σε όλα τα επίπεδα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, που προχώρησαν ξανά σε κατάληψη του κτηρίου Κεντρικών Υπηρεσιών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων τους, με πυρήνα την εξασφάλιση δωρεάν, ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε όλους τους κατοίκους της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις. Ενάντια στον συντεχνιασμό, τον ρηχό αυτοματισμό, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της ήδη ξεθεμελιωμένης κοινωνίας, με την μαζική καταστροφή σωμάτων, συνειδήσεων, συναισθημάτων, ζωών.

Καθένας μόνος του είμαστε εύκολος στόχος και αντικείμενο χειραγώγησης από την συγκυβέρνηση και τους διορισμένους υπαλλήλους της. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε, κερδίζοντας την ανθρωπιά μας!

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Σχόλια