ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

     Επειδή δεχτήκαμε πολλά ερωτήματα σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που δε καταβλήθηκε ούτε στους νοσηλευτές αλλά και σε καμμία άλλη ειδικότητα, σας ενημερώνουμε ότι με εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα γίνεται γνωστό οτι δεν καταβάλλεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν θα δίνεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού των παραπάνω φορέων εάν δεν προηγηθεί υπουργική απόφαση.
     Όπως σημειώνεται, από 1-1-2013 έως και 30-6-2013 είναι ενεργή η εξουσιοδότηση για την έκδοση απόφασης που θα καθορίζει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ.
   Προκειμένου όμως να καταστεί δυνατή η έκδοση των αποφάσεων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, πρέπει οι φορείς να υποβάλλουν στο εποπτεύον υπουργείο τα αιτήματά τους.
       Κατόπιν, το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να καταρτίσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, κατά προτίμηση για το σύνολο των φορέων που εποπτεύει, και στη συνέχεια να το υποβάλει στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για συνυπογραφή. Μόνον τότε θα χορηγείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
       Τώρα ο ΟΚΑΝΑ θα πρέπει να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες (όπως έχει κάνει και το ΚΕΘΕΑ) για να δοθεί το επίδομα στους εργαζομένους του ΟΚΑΝΑ.Ήδη το νομικό τμήμα του Οργανισμού έχει εισηγηθεί σχετικά, προς τη Διοίκηση.



Σχόλια