ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο και το Διευθυντή του γραφείου του κ. Πεντέα.Παρούσα στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωπος των γονέων των θεραπευομένων από την Μονάδα Εφήβων του ΟΚΑΝΑ "Ατραπός".Πριν τη συνάντησή μας, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Υπουργό  με την παρουσία της υφυπουργού κ. Σκοπούλη,της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ.Μαλλιώρη του Διευθυντή του Οργανισμού και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στην συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Υπουργός αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
-Προυπολογισμός του ΟΚΑΝΑ
Ανέφερε πως αναγνωρίζει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του οργανισμού και πως θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα,και θα του ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση (4-5 εκ.)για τον ΟΚΑΝΑ, έτσι ώστε να καλυφτεί το κενό χρηματοδότησης του Οργανισμού για το έτος του 2013.
-Ληξιπρόθεσμα χρέη του ΟΚΑΝΑ
Τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και την 31/12/2011 (περίπου 8 εκ.ευρώ) θα εξοφληθούν άμεσα από τα κονδύλια που έχουν εκταμιευθεί που έχουν ως σκοπό την αποπληρωμή χρεών που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος του 2011.Για τα χρέη του 2012 θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση αργότερα.
-Γενικό λογιστήριο του κράτους
Θα προχωρήσει νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ.Σταικούρα όπου θα ρυθμίζει το θέμα έως το τέλος του 2010.
-Για το θέμα της αμοιβής των ιατρών και του επιδόματος επικινδυνότητας ζήτησε να του στείλουμε ένα υπόμνημα που να αναφέρει τα επιμέρους θέματα για να επαναλάβουμε την συνάντηση.
Ησυνάντηση πραγματοποιήθηκε  σε καλό κλίμα, αλλά μείναμε μόνο στο επίπεδο  των υποσχέσεων για την επίλυση των προβλημάτων.
  Η δυναμική παρουσία των συναδέλφων από την Αθήνα και των Τοπικών Συμβουλίων από την επαρχία καθώς και γονέων θεραπευομένων κατέδειξε την αποφασιστικότητα μας για την επίτευξη των στόχων.

Σχόλια