ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.
Η Κυβέρνηση της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης των Εργαζομένων, που αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό προσωπείο της και την αποφασιστικότητά της να επιβάλλει τη ταξική πολιτική των μνημονίων, ολοκληρώνοντας την καταστροφή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών νοικοκυριών, των νέων ανθρώπων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών, προκειμένου να διασώσει τα κέρδη των τραπεζιτών, των πολυεθνικών μονοπωλίων, των χρηματιστηριακών funds και γενικότερα της ντόπιας και Ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας.
Η Κυβέρνηση της κοινωνικής βαρβαρότητας, στο όνομα της «εθνικής» ανάγκης, εντείνει την ταξική της επίθεση καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις, αντικαθιστώντας την εργασία με την απασχόληση και τις ελαστικές μορφές της, δημιουργώντας στρατιές από 1,5 εκ. ανέργους, διαλύοντας κάθε έννοια κράτους πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, οδηγώντας στο περιθώριο και στη καταστροφή τα 2/3 της Ελληνικής κοινωνίας.
Στον ΟΚΑΝΑ τους τελευταίους μήνες γίνονται ορατά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, με την επαναλαμβανόμενη υποχρηματοδότησή του, με αποτέλεσμα τις συνεχείς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των Προγραμμάτων, την διαμόρφωση επικίνδυνου και απαράδεκτου εργασιακού περιβάλλοντος και ουσιαστικά την υπονόμευση της προοπτικής του Οργανισμού.
Οι Εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ                  
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην υποβάθμιση του ΟΚΑΝΑ και στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας
ΑΓΩΝΑΣ για αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ  και για το δικαίωμα στη Συλλογική Σύμβαση
ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων του
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Προσυγκέντρωση στις Κ.Υ. και ώρα 10:30 π.μ. για την Αθήνα, και στις κατά τόπους προσυγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, για την περιφέρεια.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια