ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

           ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ.ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
       Η συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας ήταν εντυπωσιακή.Παρόλες τι αντιξοότητες (απεργία συγκοινωνιών, βροχή) οι συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν μαζικά από όλες τις δομές της Αθήνας για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά του κλιμακούμενου και δίκαιου  αγώνα μας.
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου όπου της εξέθεσε τα προβλήματα  υποχρηματοδότησης του οργανισμού (που τον κάνει μη βιώσιμο),το θέμα της έκθεσης του Γ.Λ.Κ., εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου κ.α.
    Η Χριστίνα Παπανικολάου ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας κατανοεί ότι η κρατική επιχορήγηση η οποία προβλέπεται για τον ΟΚΑΝΑ το 2013 (18.000.000) δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις στοιχειώδεις ανάγκες του Οργανισμού και προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ότι δεν θα ανασταλεί η λειτουργία καμίας θεραπευτικής μονάδας ή άλλης υπηρεσίας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.Πρόσθεσε ότι είναι πλήρως ενήμερη για την κατάστασηπου έχει δημιουργηθεί στον Οργανισμό από τη Δοίκηση του ΟΚΑΝΑ.
    Εξάλλου,όπως είπε, το θέμα της δραματικής υποχρηματοδότησης του  ΟΚΑΝΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό έθεσε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Σε αυτή την συνάντηση (ήταν παρούσα και η κ.Παπανικολάου) ο κ.υπουργός διαβεβαίωσε ότι το θέμα της υποχρηματοδότησης θα αντιμετωπιστεί σύντομα.
    Για το θέμα του Γ.Λ.Κ. ανέφερε ότι έχουν αντιληφθεί τώρα ότι στον Οργανισμό έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι από των σχετικών νόμων προβλεπόμενες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και το θέμα θα λήξει άμεσα με πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους του υπουργείου Υγείας.
    Για τη μισθοδοσία των ιατρών ζήτησε την έγγραφη πρόταση των ιατρών του ΟΚΑΝΑ και κατανόησε την άδικη εφαρμογή του μισθολογίου όσον αφορά τους ιατρούς.Για το υπόλοιπο προσωπικό ανέφερε πως το θέμα την υπερβαίνει και πως η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου είναι κυβερνητική πολιτική.
    Για την κινητή μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που από τα Χριστούγεννα έχει αναστείλει την λειτουργία της,θα έρθει σε επικοινωνία τόσο με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και του ΟΚΑΝΑ για να βρεθεί μια οριστική λύση στα πλαίσια της πρότασης της Διοίκησης του Οργανισμού για επαναλειτουργία της μονάδας.Όσον αφορά τη πληρωμή του δεκαπενθημέρου,αυτή θα γίνει το αργότερο έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

          ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ  

  Από τη Γενική Συνέλευση λήφθηκε η απόφαση να κινηθούμε νομικά εναντίον της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στον ΟΚΑΝΑ .Πρώτα με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και μετά με αγωγή για να κρίθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου.Όσον αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα (είναι ατομικά) θα εκδικαστούν το αργότερο σε 1 1/2  μήνα από την κατάθεση της προσφυγής.Για αυτό τον λόγο -πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατό γρηγορότερα-θα σταλεί σε όλους (μέχρι τη Δευτέρα) ένα έντυπο που θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον καθένα χωριστά  και να πιστοπιηθεί το γνήσιο της υπογραφής (ΚΕΠ, αστυνομία) για την εντολή ατομικής προσφυγής από το δικηγόρο.Θα ακολουθήσει και συνοδευτικό έγγραφο τις επόμενες ημέρες για διαδικαστικές λεπτομέρειες και τον τρόπο συλλογής των εντύπων.Η αμοιβή του δικηγόρου που αναγράφεται στο έγγραφο αφορά τόσο τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ,όσο και την αγωγή σε πρώτο βαθμό (πρωτοδικείο,ειρηνοδικείο),και εάν χρειαστεί στο εφετείο και Άρειο Πάγο.

  

Σχόλια