ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
 
      Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διευθυντή του Υπουργού Υγείας κ Πεντέα όπου -για άλλη μια φορά- μας ανέφερε τη βούληση του Υπουργείου να επιλύσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ μέσα στις επόμενες δέκα (το πολύ) μέρες.Από τη μεριά του ο κ Πεντέας μας είπε, πως η κ Μαλλιώρη έχει ενημερώσει αναλυτικά το Υπουργείο για τη δυσχερή οικονομική θέση που έχει περιέλθει ο Οργανισμός και πως και ο ίδιος ο κ. Υπουργός στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλο(ο οποίος έθεσε το θέμα) δεσμεύτηκε  να επιληφθεί άμεσα του θέματος.
        Η άποψη του Υπουργείου είναι πως δε τίθεται θέμα για κλείσιμο μονάδων του Οργανισμού αλλά πως μέσα στις δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση πόρων για την προμήθεια αντιδραστηρίων,φαρμάκων, λοιπών υλικών,υπηρεσιών φύλαξης καθαριότητας κ.α. Για το θέμα του Γ.Λ.Κ. μας παρέπεμψε σε νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

             ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

         Σε συνέχεια των επαφών με τα κόματα, το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε(την Παρασκευή) με αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ όπου του παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό.Οι βουλευτές που ήταν στην συνάντηση (κ.Κατριβάνου και ο κ. Ξανθός) δεσμεύτηκαν πως αφού προηγηθεί συνάντηση και με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (έχει κλειστεί συνάντηση με τη κ. Μαλλιώρη αυτή την εβδομάδα) θα προχωρήσουν σε νομοθετική πρόταση  για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΚΑΝΑ.

Σχόλια