ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Στάση εργασίας στον ΟΚΑΝΑ

Στάση εργασίας στον ΟΚΑΝΑ 
Βενιζέλος Β.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/01/2013
Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη δραματική υποχρηματοδότηση του Οργανισμού και τη σχετική αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν επίσης σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού είχαν πραγματοποιήσει πανελλαδική στάση εργασίας και την περασμένη Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, και συνεχίζουν με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: "Προϋπολογισμοί κλεισίματος" για τα ναρκωτικά...
Με αφορμή την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν οι υπεύθυνοι της μονάδας απεξάρτησης "18 Άνω", η Κατερίνα Μάτσα και ο Σταύρος Κεβόπουλος, επειδή δεν κατέδωσαν στην αστυνομία θεραπευομένους της μονάδας, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:
"Η επίθεση στο '18 ΑΝΩ' σε συνδυασμό με τους 'προϋπολογισμούς κλεισίματος' για το 2013 που προβλέπονται για τις δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων συνολικά (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, '18 ΑΝΩ', 'Αργώ-ΨΝΘ', Κέντρα Πρόληψης), φανερώνουν τη συνολικότερη αντίληψη για το ζήτημα της απεξάρτησης από την τρικομματική συγκυβέρνηση. Ζητούμε από τη διοίκηση του ΨΝΑ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν τη σκηνοθετημένη σπίλωση φορέων, κοινωνικών ομάδων και προσώπων που αντιδρούν στην συρρίκνωση των δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των χρηστών για απεξάρτηση".
 logo
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 14:18

Επίκειται άμεσα αναμόρφωση του προϋπολογισμού και οικονομική ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ


Το θέμα της δραματικής υποχρηματοδότησης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από τον κρατικό προϋπολογισμό έθεσε μετ' επιτάσεως την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο μερών.
Αυτό τόνισε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη νέα πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. Έως τις 2 μ.μ.
Η Χριστίνα Παπανικολάου ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Υγείας κατανοεί ότι η κρατική επιχορήγηση η οποία προβλέπεται για τον ΟΚΑΝΑ το 2013 δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις στοιχειώδεις ανάγκες του Οργανισμού και προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ότι δεν θα ανασταλεί η λειρτουργία καμίας θεραπευτικής μονάδας ή άλλης υπηρεσίας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.
Η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας διαβεβαίωσε ακόμη την αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ ότι και το υπουργείο Υγείας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν αντιληφθεί τώρα ότι στον Οργανισμό έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι από των σχετικών νόμων προβλεπόμενες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και το θέμα θα λήξει άμεσα με πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους του υπουργείου Υγείας.
Τέλος, η Χριστίνα Παπανικολάου δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος για να επαναλειτουργήσει πλήρως η κινητή ιατρική μονάδα του ΟΚΑΝΑ και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Αθήνα, η οποία έχει αναστείλει από την Πρωτοχρονιά τη λειτουργία της, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού.
Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου νέα πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. Έως τις 2 μ.μ. και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση.

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σχόλια