Απόσπασμα της συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στην εκπομπή "ΝΕΤ στα Γεγονότα" για τον ΟΚΑΝΑ

 Δευτέρα 21 Ιανουαρίου .(αποδελτίωση)

Κος ΚΟΥΒΑΡΑΣ:
Υπάρχει και μία αναφορά στους  εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ που δεν  πληρώθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Τα βάζω όλα μαζί.

.....

(7) Κος ΚΟΥΒΑΡΑΣ:
Κύριε Λυκουρέντζο, με τον ΟΚΑΝΑ τι θα γίνει; Γιατί έχουμε και άλλα μηνύματα. Πήραν και τηλέφωνο εργαζόμενοι από τον ΟΚΑΝΑ. Είναι απλήρωτοι 15 μέρες και ρωτάνε τι θα γίνει.

Κα ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ:
Και έχει σταματήσει και η λειτουργία της κινητής μονάδας μας ενημερώνουνε τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε.

Κος ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ:
Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ θα εξοφληθούν εντός των  ημερών. Υποβάλλαμε το αίτημα στο Υπουργείο  Οικονομικών κατά προτεραιότητα.
Διότι ο ΟΚΑΝΑ είχε εξαντλήσει τις πιστώσεις του και δεν είχε αποθεματικό στο τέλος του 2012. γνωρίζετε ότι σε όλα τα Υπουργεία, σε όλους τους φορείς το πρώτο μήνα του έτους πληρώνουμε από το αποθεματικό του προηγούμενου έτους. Το αποθεματικό του τελευταίου μήνα.
Διότι για να εγκριθούν, μάλλον για να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετά τις εγκρίσεις των κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών, απαιτείται  κάποιος χρόνος.
Και η κατάσταση πάντοτε  ομαλοποιείται με το δεύτερο μήνα του έτους.

Κος ΚΟΥΒΑΡΑΣ:
Άρα, λέτε ότι θα λυθεί  το θέμα άμεσα;

Κος ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ:
Ο Γενικός Γραμματέας ο  κύριος Καλλίρης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι είναι θέμα ημερών, αλλά υπάρχει κάτι στον ΟΚΑΝΑ.
Υπάρχει ένα κρατούμενο σοβαρό. Ότι δεν είχε προσαρμοστεί το μισθολόγιο των εργαζομένων με βάση τη νέα νομοθεσία την οποία έχουμε από την άνοιξη και μετά και υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, τις οποίες και αυτές προσπαθούμε ως πολιτική ηγεσία να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά καλείται η ηγεσία του ΟΚΑΝΑ να προσαρμόσει το μισθολόγιο και να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Σχόλια