ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

 
          ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 
                           ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
    Όπως γνωρίζετε από την Παρασκευή 27/4/2012 οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών με βασικά αιτήματα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και την αναβάθμιση της λειτουργίας των μονάδων.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ όλα τα χρόνια που αγωνίζεται είτε για τα δικαιώματα των εργαζομένων είτε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών απέφυγε συνειδητά να εμπλέξει με οποιοδήποτε τρόπο τα μέλη των προγραμμάτων (σε αντίθεση με την πρόσφατη πρακτική της διοίκησης), καθώς πιστεύουμε ότι βασικό μας καθήκον αποτελεί μια θεραπευτική ηθική στάση απέναντί σας η οποία δεν μας το επιτρέπει.
       Δυστυχώς αυτή την φορά η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, πιο επικίνδυνη και ανεύθυνη από κάθε άλλη φορά, επιχειρεί να τραυματίσει τις μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι θέτουν σε κίνδυνο τη θεραπεία των μελών των Προγραμμάτων Υποκατάστασης, υπονοώντας ότι λόγω της κατάληψης δεν μπορούν να εφοδιαστούν οι μονάδες με τις απαιτούμενες ποσότητες του υποκατάστατου.

            Χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζετε ότι:
·        Παρά τις κινητοποιήσεις, και την επακόλουθη αναβολή θεραπευτικών συνεδριών, το προσωπικό ασφαλείας φροντίζει για την ομαλή λειτουργία των μονάδων και την αντιμετώπιση κάθε επείγουσας ανάγκης. Επίσης, φροντίσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η χορήγηση.
·        Τα χαρτιά που απαιτούνται για την προμήθεια των φαρμάκων είναι έτοιμα στο θυρωρείο του Οργανισμού και αναμένουν την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή. Κάθε καθυστέρηση από τη μεριά της διοίκησης αποτελεί πολιτικό παιχνίδι σε βάρος των μελών και των εργαζομένων. "
 
  Το δελτίο τύπου της κ.Προέδρου για την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών
"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από το Σύλλογο Εργαζομένων, με αφορμή την μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλώνουμε τα παρακάτω:
1.        Η Διοίκηση του Οργανισμού δεν αρνείται την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του, στο μέτρο που αυτή δεν αντίκειται στις κείμενες διατάξεις.  Αυτό έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.
2.        Δεδομένης της παραπάνω θέσης της Διοίκησης, η κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού ως μέσον, δήθεν, πίεσής της, μόνον ως ατελέσφορη μπορεί να χαρακτηρισθεί σήμερα.
3.        Η αναστολή των δραστηριοτήτων των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, ως συνέπεια της κατάληψης, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αξιοπιστία, όχι μόνον του ΟΚΑΝΑ, αλλά και των εργαζομένων του, δημιουργώντας παράλληλα δυσχέρειες στη θεραπεία των ασθενών του.

                                                                           Η Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ

          Μένη Μαλλιώρη
       Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
              Πανεπιστημίου Αθηνών"

Σχόλια