ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

        Μετά από δυναμική απαίτηση των παρευρισκομένων στην Τοπική Συνέλευση της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Απριλίου στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού, το ΔΣ του Συλόγου συναντήθηκε, τελικά ,με την Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή.
        Το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας : Η πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «δεν έχει καμία αντίρρηση να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση που να αφορά το χρονικό διάστημα από το 2012 και μετά με βάση το σημερινό μας μισθολόγιο.» Όσο αφορά τα έτη 2009, 2010 και 2011 το θέμα θεωρείται λυμένο κατά τη διοίκηση, αφού ο Διαιτητής έθεσε την υπόθεση  στο αρχείο. Εξάλλου, όπως είπε, «είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τους εργαζόμενους του οργανισμού, που στηρίζουν τη λειτουργία των νέων μονάδων, εργάζονται πολύ περισσότερο και αμείβονται λιγότερο».Η Διοίκηση πρότεινε η πρόταση του Συλλόγου  να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερα, έτσι ώστε να προλάβει να ενημερωθεί από την νομική υπηρεσία του Οργανισμού για την νομιμότητα των όσων προτείνονται,  και να λάβει- μετέπειτα- και την έγκριση(!!) από το Υπουργείο για να προχωρήσει στην υπογραφή της ΣΣΕ και ότι δε πρόκειται να υπογράψει νέα ΣΣΕ προεκλογικά ,δηλαδή πριν από τις 6 Μαίου οπότε θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές αλλά θα το πράξει αμέσως μετά...
    Το επόμενο θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μονάδες  κυρίως λόγω της υποστελέχωσης. Η πρόεδρος είπε ότι αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και για το λόγο αυτό φρόντισε να περάσει η τροπολογία που επιτρέπει στον ΟΚΑΝΑ να προσλαμβάνει προσωπικό με μπλόκ παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διοίκηση, όπου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, θα καλυφθούν άμεσα με αυτόν τον τρόπο, αφού το θέμα των προσλήψεων έχει "παγώσει"  συνολικά για το δημόσιο τομέα..
     Σχετικά με την λίστα αναμονής -σύμφωνα με την πρόεδρο- από το φθινόπωρο έχουν απορροφηθεί πανελλαδικά 2.500 ασθενείς. Περιμένουν στη λίστα άλλοι 3.000 περίπου. Η διοίκηση υπολογίζει ότι αυτοί οι 3.000 αντανακλούν περίπου 1.000 ασθενείς που θα εμφανιστούν τελικά και οι οποίοι προγραμματίζεται να απορροφηθούν μέχρι τον Αύγουστο. 
   Τέλος για το θεραπευτικό πλαίσιο ανέφερε ,ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που συντάχθηκαν από τον κο Γαζγαλίδη εστάλησαν στις μονάδες την προηγούμενη Παρασκευή «για να μην υπάρχουν ακραίες αποκλίσεις μεταξύ των μονάδων». Το τελικό κείμενο του πλαισίου (που επεξεργάζεται ο κος Κοκκώλης) θα είναι έτοιμο μέσα στην εβδομάδα.
 









Σχόλια

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ 1 ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΕΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕς,ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ!ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙΜΕ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΜΕΣΗ,ΜΕ ΟΥΡΟΛΗΨΙΕΣ ΕΑΝ ΚΡΙΝΗΕΙΚΑΤ,ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΧΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑΣΗΜΟ,ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου