ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 30/11/2011 συμπαραστεκόμαστε στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που συνελήφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα,ενώ εμπόδιζαν την έκδοση εντολών διακοπής παροχής ρεύματος σε όσους συμπολίτες μας δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι για την έκτακτη εισφορά της ΔΕΗ.
Κηρύσουμε στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 11:30 και παρουσία στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.



               

Την Πέμπτη 1/12/2011 συμμετέχουμε στην Παννελαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Συγκεντρωνόμαστε στις 10:00 μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, μαζί με το συντονιστικό από τους φορείς της ψυχικής υγείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Την Παρασκευή 25/11 πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού.
Συμφωνήθηκε να συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία στις 01/12 με ενιαίο μπλοκ όπως έχουμε καταφέρει να κάνουμε σε κάθε τελευταία μεγάλη απεργία και διαδήλωση είτε δική μας είτε του ευρύτερου εργατικού κινήματος. Ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης των τραπεζιτών εξαθλιώνει κι άλλο τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και το σύνολο των εργαζομένων.
Η Ειδική Αγωγή θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση και στις 29/11. Η πρόταση για συμμετοχή του Συντονιστικού στην κινητοποίηση αυτή δεν πέρασε ενόψει και της Γενικής Απεργίας όμως πρόθεση μας παραμένει να οργανώσουμε μια κοινή κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές, τις εφεδρείες, τους προϋπολογισμούς των φορέων μας και το ενιαίο μισθολόγιο μέσα στον Δεκέμβριο.
Για το λόγο αυτό χρειάζεται να δούμε αναλυτικά και να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους για τις συνέπειες του ενιαίου μισθολογίου που καταργεί στην πράξη και από την πίσω πόρτα τις ΣΣΕ που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο καταστροφικό για το βιοτικό μας επίπεδο μέτρο και θα αγωνιστούμε με όσους εργαζόμενους πλήττονται από αυτό για την αναίρεσή του.
Το Συντονιστικό αποφάσισε και προτείνει στα σωματεία και όλους τους συναδέλφους:
-Συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 01/12 με ενιαίο μπλοκ εργαζομένων. Ραντεβού προσυγκέντρωσης στο ΥΥΚΑ στις 10.00πμ.
-Πρόταση προς τις γενικές συνελεύσεις για ξεχωριστή κοινή κινητοποίηση όσων συμμετέχουν στο Συντονισμό την εβδομάδα 12-16 Δεκεμβρίου. Κάθε χώρος αποφασίζει σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες που έχει για το αν προχωρά σε απεργία ή στάση. Κάλεσμα σε σωματεία που βρίσκονται ή θα μπουν σε κινητοποιήσεις μέχρι τότε.
-Δημιουργία λίστας με τα προβλήματα κάθε φορέα για μια συνολική εικόνα της κατάστασης και προβολής των συνθηκών απαξίωσης της δουλείας μας προς τα έξω. Οι εκπρόσωποι και τα δ.σ. των εργαζομένων καλούνται να στείλουν στοιχεία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στο μειλ του συντονιστικού
-Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους στην Χαλυβουργική που είναι σε απεργία διαρκείας εδώ και 26 μέρες ενάντια σε απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών. Στην ανακοίνωση θα μπει και ο αριθμός λογαριασμού που έχουν ανοίξει, για την οικονομική τους ενίσχυση.
-Ψήφισμα-καταγγελία των συλλήψεων συνδικαλιστών και εργαζόμενων της ΔΕΗ. Ο αγώνας ενάντια στα άδικα χαράτσια πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα ενάντια στη διάλυση της ποιότητας της δουλειάς μας, τη μείωση των αποδοχών μας και την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
-Nα στηρίξουν όσοι συνάδελφοι μπορούν με την παρουσία τους την κινητοποίηση της Ειδικής Αγωγής στις 29-11 και ώρα 10πμ έξω από το ΥΥΚΑ.
-Επόμενο Συντονιστικό Παρασκευή 02/12 στις 5.00μμ στο ΕΚΑ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΥΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/12 ΣΤΙΣ 10.00πμ
Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

Σχόλια