ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 4/11/2011 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

Πραγματοποιήθηκε,σήμερα,συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου κατά την οποία συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
-μετεγκατάσταση των θεραπευτικών μονάδων και λειτουργία των 
 νέων δομών στους χώρους των νοσοκομείων
-συλλογική σύμβαση εργασίας
-πολυνομοσχέδιο
-τρέχοντα θέματα
Σχετικά με την μετεγκατάσταση των μονάδων στην Αθήνα και την λειτουργία των νέων, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση:
-για δημοσιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των προβλημάτων, που έχουν παρατηρηθεί στις νέες μονάδες και έχουν αναφερθεί και στο Δελτίο Τύπου της 31/10/201.
-σύγκλιση Ολομέλειας του Τοπικού Συμβουλίου της Αθήνας την Παρασκευή 11/11/2011 και ώρα 11:30 στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού
Όσον αφορά την εκκρεμότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας και σε συνέχεια των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντηση των δύο μερών στον ΟΜΕΔ,αποφασίστηκε ο ορισμός του Ι.Κακλαμάνη ως εκπροσώπου των εργαζομένων στην επιτροπή που έχει συσταθεί για τον έλεγχο του πορίσματος των ελεγκτών του ΥΠΟΙΚ.  Μέσω αυτής της διαδικασίας θα βρεθούν και τα σημεία στα οποία συμφωνούν και σε ποιά όχι τα δύο μέρη,όσο αφορά τη συλλογική σύμβαση για τα έτη 2009-2010 έτσι ώστε στην διαδικασία που θα ακολουθήσει στον ΟΜΕΔ να καταστεί εφικτή η υπογραφή της.
Συζητήθηκε και το θέμα του μισθολογίου σχετικά με το οποίο επισημάνθηκε το γεγονός ότι είτε έχουμε ενταχθεί στο άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου είτε εξαιρεθούμε, αυτά που προβλέπεται να έρθουν μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που υπολογίζουμε με το ενιαίο μισθολόγιο.
Όσο αφορα την εργασιακή εφεδρεία, μπορεί έως σήμερα να μην είμαστε μέσα στους 151 οργανισμούς που έχουν ενταχθεί σε αυτήν, αλλά στο δεύτερο κύμα που ακολουθεί κανείς δε δεσμεύεται για το αντίθετο.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ολοσχερή διάλυση του κοινωνικού ιστού και όσων έχουμε κατακτήσει με αγώνες.   




Σχόλια