ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ

  Πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι η προκαθορισμένη συνάντηση στον ΟΜΕΔ για το θέμα της συλλογικής σύμβασης για τα έτη 2009-2010.Για άλλη μια φορά η Διοίκηση προσήλθε,όπως η ίδια παραδέχτηκε,ανέτοιμη για να πει το παραμικρό,γιατί όπως υποστήριξε εκρεμμεί το θέμα της έκθεσης ελέγχου του ΥΠ.ΟΙΚ.καθώς και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη βουλή όσον αφορά το άρθρο 31 που αφορά τα Ν.Π.Ι.Δ. και δε γνωρίζει τι αφορά τον ΟΚΑΝΑ.Από την μεριά μας υποστηρίξαμε ότι το θέμα για το οποίο προσήλθαμε στη Διαιτησία είναι η ΣΣΕ που αφορά το 2009 και 2010,και επειδή το άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου αφορά το 2011 καλό θα ήταν να μην τα συνδέουμε και να λύσουμε πρώτα αυτό που εκρεμμεί,με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης,για τρία ολόκληρα χρόνια και μετά να δούμε και τα υπόλοιπα.
   Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Διαιτητής,ο οποίος, αφού υποστήριξε ότι η περίπτωση του ΟΚΑΝΑ πρέπει να είναι η πιο μακροχρόνια υπόθεση που βρίσκεται σε εκρεμμότητα,κάλεσε τη Διοίκηση να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με τους εργαζόμενους και να δούν από κοινού τα σημεία που υπάρχει σύγκλιση όσον αφορά τη ΣΣΕ του 2009 και2010,να συμφωνήσουν καταρχήν σε αυτά και το αργότερο μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2011 να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα σημεία που συμφωνούν και σε αυτά που διαφωνούν έτσι ώστε να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία.Η Διοίκηση,μετά και την αποδοχή της πρότασης από τη μεριά μας,συμφώνησε για τη δημιουργία της επιτροπής,που θα απαρτίζεται και από τα δύο μέρη,η οποία θα έχει τελικό ορίζοντα τις 28 Νοεμβρίου 2011 όπου και προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση στον ΟΜΕΔ.

Σχόλια

  1. Οσο υπάρχει στην διοίκηση το δίδυμο που ήρθε απο τα παλιά δεν υπάρχει περίπτωση να συν-υπογράψουν σύμβαση ακόμα κι αν αυτή προβλέπει τεράστια εθελοντική μείωση.Η συγκεκριμένη πρόεδρος δέν θέλει να καταλάβει οτι υπάρχει εκπροσώπιση εργαζομένων που συζητουν σε ισότιμη βάση με αυτήν.Επειδή είναι ψυχίατρος νομίζει οτι οι εργαζόμενοι ειναι μια ομάδα αρώστων που τους χειρίζεται. όπως τους θεραπευόμενους του ψυχιατρείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου