ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ




ΑΘΗΝΑ 26/9/2011
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 2847
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Σύσκεψη Δ.Σ. Σωματείων Πρόνοιας και εποπτευόμενων φορέων Υγείας – Πρόνοιας Αττικής έγινε στις 11πμ στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ. Τα θέματα της σύσκεψης ήταν η Εργασιακή Εφεδρεία, η Συγχωνεύσεις Φορέων Πρόνοιας και το Απεργιακό πρόγραμμα Δράσης της ΠΟΕΔΗΝ.
                Η εκτίμηση ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες σε Κοινωνικές Υπηρεσίες οξύνονται , είναι σε αντίθεση με τις πολιτικές ΜΕΙΩΣΗΣ και ΣΥΡΡΡΙΚΝΩΣΗΣ των φορέων Υγείας – Πρόνοιας. Οι Συγχωνεύσεις οργανισμών και οι καταργήσεις φορέων, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αυτές τις υπηρεσίες σε διάχυτη ανασφάλεια.
                Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ να τοποθετηθούν κατηγορηματικά και με σαφήνεια για τον σχεδιασμό της σε αυτές τις Υπηρεσίες.
                Η ψυχική υγεία, τα Ναρκωτικά, οι πολιτικές Υγείας – Πρόνοιας δεν αντέχουν σε νέες περικοπές. Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση ήδη τις έχουν πλήξει ανεπανώρθωτα.
                Το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ αποφασίζει διαρκείς κινητοποιήσεις ως τις 20 Οκτώβρη που ενσωματώνουν και τις δύο Πανεργατικές Απεργίες ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 5 και στις 19 Οκτώβρη.
·         Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις στα Νοσοκομεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ Συμβολικό κλείσιμο κόμβων με μοίρασμα υλικού προς τους πολίτες.
·         Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ με 3μμ. Συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ στην ΑΘΗΝΑ και πορεία στα Συναρμόδια Υπουργεία. Συγκεντρώσεις στις έδρες των ΔΥΠΕ στις περιφέρειες.
·         5 ΟΚΤΩΒΡΗ συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ (οι συγκεντρώσεις θα ανακοινωθούν έγκαιρα)         
·         13 ΟΚΤΩΒΡΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ έως 3μμ και συγκεντρώσεις στο ΥΥΚΑ για ΑΘΗΝΑ και στις ΔΥΠΕ για περιφέρεια
·         19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
·         ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΕ ΠΟΕΔΗΝ για εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.
Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι:
1.       ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ του Αναγκαίου Μόνιμου Προσωπικού. Όχι στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
2.       ΌΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
3.       ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες.
4.       ΆΜΕΣΗ καταβολή δεδουλευμένων χωρίς μειώσεις πιστώσεων
5.       ΌΧΙ στις Περικοπές των Συντάξεων. Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ
6.       ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ με Συνταξιοδοτικά οφέλη, μειωμένο ωράριο, και διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος πριν τις περικοπές.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Σχόλια