ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

     Για πρώτη φορά η Διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους εργαζόμενους , μέσα σ’ ένα κλίμα αβεβαιότητας, αναμονής και όξυνσης των προβλημάτων που αφορούν τη δουλειά μας αλλά και τα μέλη των προγραμμάτων μας. Παρότι από μια πρώτη ματιά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό, ωστόσο σε συνάρτηση με το χρόνο που γίνεται και με τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί, στην πραγματικότητα αποτελεί τη συνέχεια της συμπεριφοράς που ως τώρα έχει επιδείξει η Διοίκηση του Οργανισμού απέναντι στο Σύλλογο και τα θεσμικά του όργανα.
      Πιστεύουμε ότι ο ουσιαστικός δημοκρατικός διάλογος προϋποθέτει σεβασμό των θεσμικών εκφράσεων των δύο μερών, και έχει αντίκρισμα όταν υπάρχει και η πολιτική βούληση και ο χρόνος να αξιοποιηθούν οι απόψεις, οι θέσεις και οι προτάσεις αυτών που συμμετέχουν. Διαφορετικά, οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δεν συνιστά διάλογο αλλά επιβολή προαποφασισμένων θέσεων και σχεδιασμών με δημοκρατική επίφαση.
Μέχρι τώρα η Διοίκηση, στα πλαίσια μιας δεσποτικής συμπεριφοράς, έχει αποφύγει τη διασφάλιση της θεσμικής ισορροπίας στις σχέσεις της με το σύλλογό μας με αποτέλεσμα να είναι εμφανές το δημοκρατικό έλλειμμα στη λειτουργία του Οργανισμού, έλλειμμα που «καλύπτεται» από καλοθελητές  «παρά τω Προέδρω» -  υποστηρικτές των επιλογών της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.  
     Η συλλογικότητα, ως αντίληψη, στη λήψη των αποφάσεων και στη δράση μας είναι η μόνη που διασφαλίζει την ελπίδα μας για αποτελεσματικούς αγώνες. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απαξιώσει τα θεσμικά μας όργανα, και πολύ περισσότερο να υπονομεύσει την ενότητά μας. Βασική μας θέση είναι ότι τα προβλήματα γενικότερα αλλά και ειδικότερα για τον Οργανισμό, αντιμετωπίζονται σε κλίμα συνεργασίας. Η συνεργασία, όμως, δεν είναι υπόθεση που εξαρτάται από τη διακήρυξη «καλών προθέσεων» των προσώπων, αλλά έχει ως δομικά της στοιχεία την καλοπιστία, και τη λειτουργία με σεβασμό των διαδικασιών.

     Στα πλαίσια αυτά, συνεπείς με τη μέχρι τώρα στάση μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην αυριανή συνάντηση που έχει καλέσει η Διοίκηση, για να προασπίσουμε αποφασιστικά και απαρέγκλιτα τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΚΑΝΑ

Σχόλια