ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΟΚΑΝΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11–ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:210 8827514 Αθήνα 29/10/2010











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Συνάδελφοι, -ισσες,



Όπως είναι γνωστό, έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η διαδικασία διαμόρφωσης νέου πλαισίου λειτουργίας των Προγραμμάτων του Οργανισμού.

Από τον Ιούνιο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας μετά από εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής, κατέληξε σε μια πρόταση για το πλαίσιο, την οποία υπέβαλλε στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Πριν από λίγες μέρες μας κοινοποίησε και η Διοίκηση του Οργανισμού τη πρότασή της, και όρισε 15 μέρες περιθώριο για την ολοκλήρωση του διαλόγου στα πλαίσια των θεραπευτικών ομάδων με ευθύνη του υπεύθυνου κάθε Μονάδας.

Πιστεύουμε ότι ο ουσιαστικός διάλογος λόγω και της σοβαρότητας του θέματος, αφορά το σύνολο των Εργαζομένων και κυρίως θα πρέπει να διασφαλίζει το σεβασμό των θεσμικών διαδικασιών.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, θεωρώντας ότι η διαδικασία της συζήτησης στα πλαίσια κάθε Μονάδας με ευθύνη του αντίστοιχου υπευθύνου, κατοχυρώνει την ουσία του διαλόγου, ακυρώνει, πιστεύουμε όχι σκόπιμα, τις θεσμικές λειτουργίες του Συλλόγου μας και διασπά την ενότητα του διαλόγου.

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε πρόταση από τη πλευρά των Εργαζομένων, η οποία υπερβαίνει τις προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης, δεν μπορεί παρά να έχει τη νομιμοποίηση μιας νέας Γενικής Συνέλευσης.

Καλούμε λοιπόν τις θεραπευτικές ομάδες και τους υπεύθυνους όλων των Μονάδων του Οργανισμού, μετά το τέλος των συζητήσεων, να καταθέσουν όλες τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των Συναδέλφων, στην Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου μας και σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, θα κατατεθεί εισήγηση σε Γενική Συνέλευση όπου θα ολοκληρωθεί η συζήτηση.



Ο τρόπος με τον οποίο θα οργανώσουμε τη συζήτησή μας, δεν είναι τυπικό θέμα και πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονομεύει τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας και τις καταστατικές διαδικασίες μας.





ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΚΑΝΑ

Σχόλια