ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
ΑΒΕΡΩΦ 21 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:2108898254
E- mail: silergokana@yahoo.gr Αθήνα 23.06.2010



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για μια ακόμη χρονιά, η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, μας βρίσκει άοπλους σε αυτόν τον αγώνα.
Η κοινωνία συνταράσσεται από την οικονομική κρίση ,κρίση που δεν δημιούργησε η ίδια αλλά καλείται να πληρώσει για αυτήν.
Στο όνομα της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών προβλημάτων, η ΕΕ, το ΔΝΤ, και η Κυβέρνηση εφαρμόζουν την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, περικόπτοντας δαπάνες που αφορούν το κοινωνικό κράτος, πέρα από τις ξεκάθαρες περικοπές των μισθών και των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Άλλωστε βασικό στοιχείο κάθε τέτοιας πολιτικής είναι η αποδιάρθρωση των δομών πρόνοιας και η περιστολή των κοινωνικών δαπανών.
Ειδικά για τον ΟΚΑΝΑ οι περικοπές αυτές μεταφράζονται:
· σε απολύσεις εργαζομένων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από δύο χρόνια, σε επαρχιακές δομές κυρίως,
· σε έλλειψη υλικών σε όλες τις μονάδες και υπηρεσίες του οργανισμού,
· σε αβεβαιότητα για το μέλλον του.

Επί πλέον γίνεται ολοφάνερη η ρατσιστική λογική ως προς την αντιμετώπιση του Οργανισμού και των χρηστών των υπηρεσιών του, όπως αυτή προκύπτει από δηλώσεις και αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και του Δημάρχου Αθηναίων, περί μεταφοράς των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, από το φυσικό τους χώρο που είναι εκεί που υφίσταται το πρόβλημα, σε χώρους νοσοκομείων ακόμα και έξω από την πόλη. Η στάση αυτή καλύπτει όλους εκείνους που με τις αποφάσεις τους και τις πολιτικές επιλογές τους έχουν την ευθύνη για τη δημιουργία της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ που τόσα χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα συνειδητό σχεδιασμό απαξίωσης του Οργανισμού από τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου αλλά και των Διοικήσεων του δεν μπορούν να γιορτάζουν.
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ :

Αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ουσιοεξαρτήσεων.

Μόνιμη και πλήρη εργασία με σχέση αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ και σε όλους τους συναφείς Οργανισμούς.

Πενταετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές για τους εργαζόμενους.

Αναβάθμιση της ποιότητας των παρερχομένων υπηρεσιών για τα μέλη των προγραμμάτων.

Αύξηση των θέσεων θεραπείας με στόχο την απορρόφηση της λίστας.

Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα ΟΛΩΝ των προγραμμάτων.

Ακύρωση κάθε σκέψης για ιδιωτικοποίηση των δράσεων και υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ.

Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και του Μνημονίου των ΕΕ, ΔΝΤ και της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην αποδιάρθρωση των κοινωνικών και προνοιακών δομών, και κατ’ επέκταση στη βαρβαρότητα.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/6/2010 ,και ώρα 12:00έως 16:00 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ στις 12:30 την ίδια μέρα.




ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΚΑΝΑ

Σχόλια

  1. "σε απολύσεις εργαζομένων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από δύο χρόνια, σε επαρχιακές δομές κυρίως"

    εννοείς συμβασιούχους ή εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει σημασία αν είναι αορίστου χρόνου ή συμβασιουχος?Ολοι οι εργαζόμενοι προσφέρουν έργο τα τελευταία χρόνια .Τελος πάντων συγκεκριμένα απολύονται οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου