ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Μετά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης στον ΟΚΑΝΑ και την παρέλευση απο τότε δύο μηνών οι εργαζόμενοι με συβάσεις ενικοιαζόμενων ανησυχούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των μονάδων που εξυπηρετουν.Η προκηρυξη θέσεων δεν προχωράει και οι εργαζόμενοι λήγοντας οι συμβάσεις τους ενας-ένας αποχωρούν αφού οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται.Ηδη εχουν αποχωρήσει εργαζόμενοι απο την Πρέβεζα,τις κεντρικές υπηρεσίες,και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν η μοναδική φαρμακοποιός σε όλη τη Θεσσαλονίκη και εργαζόμενοι σε άλλες μονάδες.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΜΑΙΛ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΕΔΩ
    http://892fm.blogspot.com/2010/03/blog-post_7805.html

    ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
    ΓΙΑΤΙ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ;

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
    Διάβασα στον τοπικό τύπο της Ηπείρου ότι υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Μονάδα Αποτοξίνωσης του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα.
    Το πρόβλημα δημιουργήθηκε για τον λόγο ότι ο ΟΚΑΝΑ, μέσω εταιρείων ενοικιάσεως εργαζομένων προσλαμβάνει τα τελευταία δύο χρόνια όλο το προσωπικό που του χρειάζεται!

    Η μονάδα της Πρέβεζας στελεχώθηκε και με 4 άτομα από ιδιωτική εταιρεία με κίνδυνο, τώρα που λήγουν οι δεκαεξάμηνες συμβάσεις τους, να μπει λουκέτο στην μονάδα.
    Εγείρονται ερωτήματα κατά πόσο αυτό το εργασιακό καθεστώς μπορεί να ισχύει στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, όταν οι χρήστες που βρίσκονται στα προγράμματα υποκατάστασης θα αναγκάζονται να τα σταματούν επειδή έκλεισε η μονάδα ή να αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο διαφορετικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

    Εγώ ακολουθώ το πρόγραμμα υποκατάστασης και ψυχολογικής υποστήριξης στην Πρέβεζα από τον Μάρτη του 2009.
    Εδώ τα 4 από τα 10 άτομα εργάζονται υπό το συγκεκριμένο εργασιακό καθεστώς.
    Η λειτουργία του κέντρου στο νομό Πρέβεζας ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα των φορέων της περιοχής και η μέχρι σήμερα πορεία του έχει να δείξει μόνο θετικά αποτελέσματα αφού έχει σχεδόν μηδενίσει την λεγόμενη από εσάς «ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ».

    Ποιος όμως θα έπρεπε να ντρέπεται;
    Εγώ που κατάφερα να απεξαρτηθώ από την «Κατάρα» της χρήσης;
    Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην Μονάδα της Πρέβεζας, άνθρωποι νέοι με σπουδές και πτυχία πάνω στο συγκεκριμένο «πρόβλημα», οι οποίοι μας έχουν φερθεί, και στα 150 περίπου άτομα που παρακολουθούμε το Πρόγραμμα, κυρίως σαν φίλοι, και που τώρα κινδυνεύουν να χάσουν την δουλεία τους;
    Μήπως θα έπρεπε να ντρέπεται η οικογένεια μου, η γυναίκα μου και το παιδί μου;

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!!!
    Την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει, ίσως, την μεγαλύτερη κρίση, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση , και η μόνη ελπίδα όλων μας για το μέλλον είναι η νέα γενιά, εσείς δείχνετε ότι μας θέλετε «Ναρκωμένους».
    Υπάρχουν στην χώρα μας πάνω από 800.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι, και οι μισοί από αυτούς δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κάθονται, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική του ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ.

    Για να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό η υπάρχουσες μονάδες του ΟΚΑΝΑ, αλλά κυρίως να ξεκινήσει η δημιουργία νέων μονάδων, σε κάθε πρωτεύουσα Νομών, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται η πρόσληψη πάνω από 500 ατόμων.
    Εξάλλου εσείς ήσαστε αυτός που προεκλογικά είχατε υποσχεθεί την λειτουργία Μονάδων Υποκατάστατων, σε κάθε πρωτεύουσα Νομού, με στόχο τον μηδενισμό της ΛΙΣΤΑΣ.

    Κλείνοντας, με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, θα ήθελα την προσωπική σας γνώμη για το θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες ημέρες:
    Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που κλείσει η μονάδα της Πρέβεζας;
    Να μετακομίσω στην Αθήνα, περιμένοντας ξανά στην ΛΙΣΤΑ, ή πρέπει να συνεχίσω την χρήση ΗΡΩΙΝΗΣ;
    Και εάν η γυναίκα μου με παρατήσει μαζί με το παιδί μου (και πολύ καλά θα κάνουν, αυτή μόνο ξέρει τι έχει τραβήξει με την ΑΡΡΩΣΤΙΑ μου), τότε εγώ με ποιόν πρέπει να τα βάλω;

    ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας (Εάν το διαβάσετε ποτέ αυτό), και βοηθήστε να βρεθεί μία λύση ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

    Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές, ευαίσθητες και ταλαιπωρημένες. Γιατί μιλάμε για το ΜΕΛΛΟΝ αυτής της άμοιρης Χώρας.

    HTTP://WWW.892FM.BLOGSPOT.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε συμμεριζόμαστε την αγωνία και τον προβληματισμό σου ,δεν απαντάμε για λογαριασμό κανενός(μιας και το κείμενό σου δεν απευθύνεται σε μας)θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε όμως οτι σαν εργαζόμενοι είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους της πρέβεζας ,του βόλου, της κερκυρας κλπ μονάδων και στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ,και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην διαταραχθεί η θεραπευτική διαδικασία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου