Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

Επίσκεψη Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη Β΄ Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Αθήνας


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2010

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα, την Β’ Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Αθήνας.
Ο Πρωθυπουργός, αφού συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, καθώς και με άτομα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Υποκατάστασης της Μονάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μια εποχή οικονομικής στενότητας, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας η Πολιτεία να δείξει κοινωνική αλληλεγγύη. Να σταθούμε δηλαδή δίπλα στον αδύναμο, σε αυτόν που έχει ανάγκη, σε αυτόν που έχει προβλήματα. Πόσο μάλλον στους χρήστες ναρκωτικών, κάτι που αφορά τόσες οικογένειες, τόσες γειτονιές της χώρας μας, κάτι που, τελικά, μας αφορά όλους.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα και, δυστυχώς, και σε αυτό το θέμα, είμαστε ουραγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό, και προσωπικά θα παρακολουθώ τον συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος του έτους, να έχουμε σημαντική μείωση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που είναι η λίστα αναμονής τόσων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν τη θεραπεία, θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα υποκατάστασης.

Θέλω να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Υγείας, αλλά και τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση, διότι πέρα από το χρόνο που δίνουν, δίνουν και την ψυχή τους.

Θα είμαστε κοντά τους.

Σχόλια