ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 20.03.2010
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Ο ΟΚΑΝΑ ιδρύθηκε στα πλαισια της εφαρμογης μιας πολιτικής κοινωνικού κράτους,για να προσφέρει βοήθεια στους συμπολίτες μας αυτους ,που κανείς άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί τους.
Κατα τη διάρκεια των περασμένων χρόνων,ο ρόλος του και η σπουδαιότητά τουάρχισαν να υποβαθμίζονται και να απαξιώνεται το έργο του.
Παρόλο του οτι οι ανάγκες υπηρεσιών αυξάνονται,η χρηματοδότηση μειώνεται,οι εργασιακές σχέσεις τείνουν να ελαστικοποιούνται και οι εργαζόμενοι παραδίδονται στα χέρια εργολάβων και εταιρειών που τους νοικιάζουν ή αναγκάζονται να δουλεύουν με δελτία παροχής υπηρεσιών.
Οπρουπολογισμός έχει μειωθεί στα επίπεδα του 2004,την ίδια στιγμή που οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των χρηστών των υπηρεσιών του αυξήθηκαν κατα 100%.
Ηχρηματοδότηση δεν επαρκεί για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών και την εξυπηρέτηση των 5000 και πλέον ανθρώπων που δέχονται τις υπηρεσίες του και των 5000 και πλέον που αναμένουν στη λίστα.
Το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕκαλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας ,να σταματήσει την απαξίωση του ΟΚΑΝΑ,να αποδιώξει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΚΑΝΑ,αντίθετα τους καλεί να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων επι πλέον ΔΩΡΕΑΝ,ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,με παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για όσους έχουν ανάγκη.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια