ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Α γαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες.
Η διαδικασία αναθεώρησης του καταστατικού μας εφτασε στην τελευταία φάση της.
Τήν Τρίτη 10/6/08 ψηφίζουμε.Για να γίνει η αναθεώρηση χρειάζεται η συμμετοχή να ξεπεράσει το 50% των μελών και να υπερψηφιστούν τα προς αναθεώρηση άρθρα απο τα2/3 των ψηφισάντων.
Σας παρουσιάζουμε τίς προτάσεις και την διατύπωση του παλιού καταστατικού για να ενημερωθείτε .
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Αχικα αναφέρεται το προς αναθεώρηση άρθρο,κατόπιν παρουσιάζεται η πρόταση 1 που είναι και πρόταση του ΔΣ, και στή συνέχεια παρουσιάζεται ι πρόταση 2 που αφορά κάποια άρθρα.Σημειώνεται ότι όπου δέν υπάρχει πρόταση 2 η πρόταση 1 είναι ομόφωνη απο όλα τα μέλη του ΔΣ.

ΑΡΘΡΟ
ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ 1
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ 2

Άρθρο
3

Παράγραφος 2

Εδάφιο
1
Η πραγματοποίηση των ως άνω σκοπών θα επιδιωχθεί µε κάθε πρόσφορο µέσο, ενδεικτικά:
α) µε την εγγραφή στο σύλλογο όλων των εργαζομένων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.,
β) µε την ανάπτυξη επαγγελματικής συνειδήσεως και δράσης των µελών και καταδείξεως σ αυτούς των πλεονεκτημάτων της συνδικαλιστικής οργανώσεως της Ελλάδας, ομοσπονδιών, του εργατικού κέντρου Αθηνών, και της ΓΣΕΕ, δ) µε την συγκρότηση επιτροπών μελέτης και επεξεργασίας των επαγγελματικών προβλημάτων, την ίδρυση Ινστιτούτων και Εταιρειών µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, την οργάνωση διαλέξεων χοροεσπερίδων, εκδρομών, την έκδοση εφημερίδας και περιοδικού κλπ
ε) δια του καταρτισμού και υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας δι' απ' ευθείας συμφωνίας µετά των εργοδοτών ή σε περίπτωση διαφωνίας µε την έκδοση διοικητικών αποφάσεων δια της παραστάσεως ενώπιον παντός Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας
στ) την ένταξη του συλλόγου στις προαναφερόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις,
ζ) µε την ίδρυση ταμείου αλληλοβοήθειας των µελών του.
1. Η επίτευξη του σκοπού θα επιδιωχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, ενδεικτικά :
α) µε την εγγραφή στο σύλλογο όλων των εργαζομένων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.,
β)µε την ανάπτυξη επαγγελματικής συνειδήσεως και δράσης των µελών και καταδείξεως σ αυτούς των πλεονεκτημάτων της συνδικαλιστικής οργανώσεως της Ελλάδας, ομοσπονδιών, του εργατικού κέντρου Αθηνών, και της ΓΣΕΕ
γ) με την ένταξη του συλλόγου στις προαναφερόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις,
δ) Με τη δραστηριοποίηση όλων των μελών του συλλόγου
ε) Με τη συνεχή ενημέρωση όλων των μελών του συλλόγου
στ)Με την ελεύθερη διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
ζ) Με την εκπόνηση μελετών, την έρευνα και προβολή των θεμάτων που υπάγονται στα πλαίσια των σκοπών του συλλόγου
η) Με την οργάνωση και συμμετοχή του συλλόγου σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις σχετικές με τους ανωτέρω σκοπούς
θ) Με την παροχή βοήθειας από τα μέλη του σε κοινωφελείς σκοπούς
ι) Με την συμμετοχή του συλλόγου με εκπροσώπους του σε δημόσιες συζητήσεις, συνέδρια και σεμινάρια που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες και τον σκοπό του
ια) µε την συγκρότηση επιτροπών μελέτης και επεξεργασίας των επαγγελματικών προβλημάτων, την ίδρυση Ινστιτούτων και Εταιρειών µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, την οργάνωση διαλέξεων χοροεσπερίδων, εκδρομών, την έκδοση εφημερίδας και περιοδικού κλπ.
ιβ) Με την εκπόνηση και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλους φορείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
ιγ) Με την ίδρυση και λειτουργία ταμείου αλληλοβοήθειας


Άρθρο
3
Παράγραφος 2
Εδάφιο

(προσθήκη νέας παραγράφου)

Προσθήκη νέας παραγράφου
2.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΕΕ)
α, Κατοχυρώνεται καταστατικά η εκλογή και λειτουργία 9μελούς επιστημονικής επιτροπής με τριετή θητεία των μελών της και έργο της την μελέτη ειδικών θεμάτων επιστημονικού ενδιαφέροντος, που βοηθούν στην διαμόρφωση της θέσης και των προτάσεων των οργάνων του συλλόγου (Δ.Σ. – Γενική Συνέλευση). Ο ρόλος της είναι πάντοτε γνωμοδοτικός, ο δε τρόπος εκλογής εξειδικεύεται με απόφαση της Γ.Σ. των μελών και την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το Δ.Σ. του συλλόγου Η Ε.Ε μπορεί να συνεργάζεται με επιστήμονες μέσα ή εξω απο τον ΟΚΑΝΑ ανάλογα με τις ανάγκες του υπο συζήτηση θέματος.

Άρθρο
3
Παράγραφος 2
Εδάφιο

(προσθήκη νέας παραγράφου)

β. Η σύνθεσή της ΕΕ ανά ειδικότητα έχει ως ακολούθως:
3 θεραπευτές/τριες
2 γιατροί
2 νοσηλευτές/τριες
1 φαρμακοποιός
1 διοικητικός υπάλληλος
Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση του συνόλου των θέσεων ανά ειδικότητα, εκλέγεται ο αμέσως επόμενος σε αριθμό σταυρών υποψήφιος ανεξαρτήτως της ειδικότητάς του
β. Η σύνθεσή της ΕΕ είναι πενταμελής και απαρτίζεται από 1 εκπρόσωπο από την κάθε ειδικότητα:
1 γιατρό, 1 θεραπευτή/τρια,
1 νοσηλευτή/τρια, 1 φαρμακοποιό, και
1 διοικητικό υπάλληλο.
Εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς απο κάθε ειδικότητα. Σε περίπτωση που δέν υπάρχει υποψήφιος από κάποια ειδικότητα, εκλέγεται ο δεύτερος πλειοψηφών ανεξαρτήτως ειδικότητας. Υπεύθυνος της ΕΕ καθορίζεται απο την ίδια την ΕΕ.

Άρθρο
4
Μέλη του συλλόγου µπορούν να εγγραφούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Απαγορεύεται στα µέλη να συµµετέχουν σε άλλο επαγγελματικό Σωματείο πλην ενός κλαδικού.
Μέλη του Συλλόγου εγγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της σύμβασης απασχόλησής τους σε αυτόν.
Δεν επιτρέπεται η εγγραφή ως μελών των διευθυντικών στελεχών του ΟΚΑΝΑ κατά το χρονικό διάστημα, που ασκούν Διοίκηση και εκπροσωπούν την εργοδοτική πλευρά.




Άρθρο
6
Παράγραφος 1

Τα µέλη του Συλλόγου καταβάλλουν υποχρεωτικά στο ταμείο αυτού:
α) για δικαίωμα εγγραφής δρχ. χίλιες (1000) β) την τακτική µηνιαία εισφορά που ανέρχεται σε ποσοστό (0,5) των συνολικών µηνιαίων αποδοχών τους, γ) τις έκτακτες εισφορές τις οποίες ορίζει η Γενική Συνέλευση των µελών για την επιτυχία των επιδιωκόμενων σκοπών του Συλλόγου και τις οποίες δεν µπορούν να ξεπεράσουν κάθε χρόνο το διπλάσιο των ετήσιων τακτικών εισφορών.
Τα παραπάνω ποσά του δικαιώματος εγγραφής και των τακτικών εισφορών µπορούν να αυξοµοιώνονται µε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Κάθε µέλος του Συλλόγου µπορεί οποτεδήποτε να αποχωρήσει από το σύλλογο αρκεί να υποβάλλει αίτηση διαγραφής του, ή δήλωση αποχώρησης στο Διοικητικό Συμβούλιο, θεωρείται δε διαγραµµένο από την ημέρα που υποβάλλει την αίτηση.
Μέλος που καθυστερεί τις τακτικές ή έκτακτες εισφορές επί τρίμηνο και πλέον διαγράφεται από το Σύλλογο µε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο µπορεί να επανεγγράψει αυτό µόλις καταβάλλει τις καθυστερούμενες εισφορές.
β) την τακτική µηνιαία εισφορά που ανέρχεται σε ποσοστό (0,5) των συνολικών µηνιαίων αποδοχών τους
Τα µέλη καταβάλλουν υποχρεωτικά στο ταμείο του Συλλόγου δικαίωμα εγγραφής και μηνιαία συνδρομή. Τις εισφορές αυτές καταβάλουν και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Οι συνδρομές των μελών του συλλόγου παρακρατούνται από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και αποδίδονται στον Σύλλογο, σύμφωνα με τους όρους των εκάστοτε ισχυουσών Σ.Σ.Ε. ή όπως αλλιώς ορίσει η Γ.Σ.
Τα ποσά των συνδρομών και των εγγραφών μπορούν να αναπροσαρμοστούν εφόσον παραστεί ανάγκη, μόνο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
Συγκεκριμένα τα μέλη καταβάλλουν:
α) για δικαίωμα εγγραφής στο σύλλογο τρία (3) ευρώ
β)τακτική μηνιαία εισφορά ενιαία για όλους 0.5% επί του βασικού μισθού. Για τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών το ποσοστό 5% υπολογίζεται επί του ποσού της αμοιβής τους αναγομένης σε μηνιαία βάση.

Τα µέλη καταβάλλουν υποχρεωτικά στο ταμείο του Συλλόγου δικαίωμα εγγραφής και μηνιαία συνδρομή. Τις εισφορές αυτές καταβάλουν και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Οι συνδρομές των μελών του συλλόγου παρακρατούνται από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και αποδίδονται στον Σύλλογο σε διάστημα μέχρι ένα μήνα μετά την παρακράτηση, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου, σύμφωνα με τους όρους των εκάστοτε ισχυουσών Σ.Σ.Ε. ή όπως αλλιώς ορίσει η Γ.Σ.
Τα ποσά των συνδρομών και των εγγραφών μπορούν να αναπροσαρμοστούν εφόσον παραστεί ανάγκη, μόνο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
Συγκεκριμένα τα μέλη καταβάλλουν:
α) για δικαίωμα εγγραφής στο σύλλογο τρία (3) ευρώ
β) Η τακτική μηνιαία εισφορά είναι ενιαία για όλους και καθορίζεται σε τρία (3) ευρώ.

Άρθρο
8
Τα µέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, έχουν δικαιώματα να λαμβάνουν µέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, να ελέγχουν τις πράξεις της Διοίκησης, να ψηφίζουν σε κάθε ζήτημα που τίθεται σε ψηφοφορία, να εκλεγούν και να εκλέγονται και να απολαμβάνουν κάθε όφελος και εξυπηρέτηση που επιδιώκεται από το Σύλλογο.
Μέλη του Συλλόγου που προάγονται και καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων όλων των βαθμιδών σύμφωνα µε τον υπηρεσιακό οργανισμό και κανονισμό του Ο.ΚΑ.ΝΑ., παραμένουν µέλη του Συλλόγου και απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα.

Τα µέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν µέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, να ελέγχουν τις πράξεις της Διοίκησης, να ψηφίζουν σε κάθε ζήτημα που τίθεται σε ψηφοφορία, να εκλεγούν και να εκλέγονται και να απολαμβάνουν κάθε όφελος και εξυπηρέτηση που επιδιώκεται από το Σύλλογο.
(αφαιρείται η παράγραφος: «μέλη του Συλλόγου…………..πλήρη δικαιώματα»)

Άρθρο 9
Παράγραφος 1
Εδάφιο 1
Ο Σύλλογος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από πέντε (5) τακτικά και δύο (2) αναπληρωματικά µέλη,
Ο Σύλλογος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (στο εξής Δ.Σ.) που αποτελείται από 9 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη.

Ο Σύλλογος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (στο εξής Δ.Σ.) που αποτελείται από 7 τακτικά μέλη.

Άρθρο
9
Παράγραφος 1
Εδάφιο
2
που εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των µελών του Συλλόγου, ανά τριετία δια μυστικής και δια ψηφοδελτίων ψηφοφορίας µεταξύ των τακτικών µελών. Τα µέλη του συλλόγου που εργάζονται εκτός της περιφέρειας Αττικής δικαιούνται να ψηφίζουν για την εκλογή οργάνων, µε συστημένες επιστολές.
Οι υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Μετά την εκλογή του το Διοικητικό Συμβούλιο, µε επιμέλεια του πλειοψηφίσαντος συμβούλου, ο οποίος και προεδρεύει αυτού, συνέρχεται µέσα σε δέκα (10) το αργότερο ημέρες σε σώμα και εκλέγει µε µυστική ψηφοφορία µεταξύ των µελών του τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραµµατέα, και τον Ταμία.
Σε περίπτωση που ο πλειοψηφίσας σύμβουλος καθυστερήσει να συγκαλέσει το ΔΣ πάνω από δέκα (10) ημέρες, αυτό συγκαλείτε µετά από πρόσκληση οποιουδήποτε συμβούλου που εκλέχτηκε και εφ' όσον τα µέλη που θα συγκεντρωθούν αποτελούν την πλειοψηφία των τακτικών µελών.
Επιτυχόντες για τα ανώτερα αξιώματα θεωρούνται όποιοι συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.
Οι ιδιότητες του Προέδρου, του Γενικού Γραµµατέα, και του Ταμία δεν επιτρέπεται να συµπέσουν στο ίδιο πρόσωπο. Το απερχόμενο ΔΣ οφείλει µέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που θα συνέλθει σε σώμα το νέο ΔΣ να παραδώσει το αρχείο, την οικονομική διαχείριση και να ενημερώσει το νέο ΔΣ για τις υπάρχουσες εκκρεμότητες
Τα μέλη του ΔΣ εκλέγονται ανά τριετία δια μυστικής και δια ψηφοδελτίων ψηφοφορίας, μεταξύ των τακτικών μελών του. Τα μέλη που εργάζονται εκτός της ΑΤΤΙΚΗΣ ψηφίζουν στις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές οι οποίες εκλέγονται ως τοπικές.
Στην περίπτωση που η ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. γίνεται δια ενιαίου ψηφοδελτίου τότε οι σταυροί προτίμησης δεν δύνανται να υπερβαίνουν το 40% των αριθμού των μελών του οργάνου (ήτοι τους τέσσερις για εννεαμελές ΔΣ).
Οι υποψήφιοι συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα περιγραφόμενα στο νόμο 1264/1982.
Επιτυχόντες για τα ανώτερα αξιώματα θεωρούνται οι 9 πρώτοι στην κατάταξη όπως προκύπτει από την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης και των εδρών που προκύπτουν για την κάθε παράταξη (στην περίπτωση συμμετοχής στις αρχαιρεσίες συνδυασμών υποψηφίων ή/και συνδικαλιστικών παρατάξεων).
Μετά την εκλογή του Δ.Σ. με επιμέλεια του πλειοψηφίσαντος συμβούλου, ο οποίος και προεδρεύει, συνέρχεται το αργότερο εντός 10 εργασίμων ημερών σε σώμα και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Γραμματέα Οργανωτικού και τον Ταμία. Οι ιδιότητες των θέσεων που προαναφέρονται δεν επιτρέπεται να συμπέσουν στο ίδιο άτομο. Το απερχόμενο ΔΣ υποχρεούται εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. να παραδώσει το αρχείο, την οικονομική διαχείριση και να ενημερώσει για τις υπάρχουσες εκκρεμότητες.





Άρθρο
11
(προσθήκη
νέου άρθρου)


Ο Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Πρόεδρο στα καθήκοντά του, όταν αυτός κωλύεται για πάνω από 10 ημέρες και για όσο χρονικό διάστημα συντρέχει το κώλυμα αυτό.

Άρθρο
13
(προσθήκη
νέου άρθρου)

Ο Γραμματέας Οργανωτικού αναλαμβάνει την διαδικασία πληροφόρησης και κινητοποίησης των μελών, των ΜΜΕ, και οποιωνδήποτε άλλων χρειάζεται για οποιαδήποτε εκδήλωση προγραμματίζεται.

Άρθρο
14

Φυλάσσει την περιουσία του Συλλόγου και δεν δύναται να κρατά εις χείρας του πλέον των δρχ. εκατό χιλιάδων
Φυλάσσει την περιουσία του Συλλόγου και δεν δύναται να κρατά εις χείρας του πλέον των 1.000 € .

Άρθρο
16
(αλλαγή)
3. Η έκτακτη Συνέλευση καλείται όσες φορές κρίνει τούτο αναγκαίο το ΔΣ ή όταν το 1/5 των ταμειακώς εντάξει μελών του Συλλόγου ζητήσει την σύγκληση δι' εγγράφου αιτήσεως προς το ΔΣ.αναφέροντας ταυτόχρονα και τα προς συζήτηση θέματα.
Η Διοίκηση υποχρεούται τότε να καλέσει την Γενική Συνέλευση εντός δέκα πέντε ημερών από της υποβολής της αιτήσεως.

3. Η έκτακτη Συνέλευση καλείται όσες φορές κρίνει τούτο αναγκαίο το ΔΣ ή όταν το 1/5 των ταμειακώς εντάξει μελών του Συλλόγου ζητήσει την σύγκληση δι' εγγράφου αιτήσεως προς το ΔΣ.αναφέροντας ταυτόχρονα και τα προς συζήτηση θέματα.
Η Διοίκηση υποχρεούται τότε να καλέσει την Γενική Συνέλευση εντός δέκα πέντε ημερών από της υποβολής της αιτήσεως.
Η Γ.Σ. συγκαλείται επίσης εκτάκτως από το Δ.Σ. και στην περίπτωση του άρθρου 17 παρ. β και γ.

Άρθρο
16
Παράγραφος
4
4. Της Γενικής Συνελεύσεως προεδρεύει ο Πρόεδρος του Συλλόγου τούτου δε κωλυομένου ο Γενικός Γραμματέας.

4. Της Γ. Σ προεδρεύει ο Πρόεδρός της που εκλέγεται στην αρχή της διαδικασίας μέ φανερή ψηφοφορία (ανάταση της χειρός) από τα μέλη που συγκροτούν εκείνη τη στιγμή την Γ.Σ.














Άρθρο
17
(προσθήκη
νέου άρθρου)
Παράγραφος
1

1) ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
α. Η εκλογή και λειτουργία των τοπικών συμβουλίων υπηρετεί πάντοτε την αποκέντρωση και τον εκδημοκρατισμό των διαδικασιών λειτουργίας του συλλόγου. Το Τοπικό Συμβούλιο αποτελεί το όργανο εκπροσώπησης και προβολής των αποφάσεων του Δ.Σ, της Γ.Σ. του Συλλόγου και της Τοπικής Συνέλευσης των μελών.
Η σύνθεση του οργάνου αυτού είναι:
1-40 εργαζομένοι–μέλη του Συλλόγου ανά νομό εκλέγεται μονομελές Τοπικό Συμβούλιο.
41-80 εργαζόμενοι-μέλη του Συλλόγου στον αυτό νομό εκλέγεται τριμελές Τοπικό Συμβούλιο.
81 και άνω εργαζόμενοι-μέλη του Συλλόγου στον αυτό νομό εκλέγεται πενταμελές Τοπικό Συμβούλιο. Τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων εκλέγονται ανά τριετία δια μυστικής και δια ψηφοδελτίων ψηφοφορίας, μεταξύ των τακτικών μελών του συλλόγου του νομού τον οποίον εκπροσωπούν. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου που εργάζονται στον νομό. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος εκλεγεί σε δύο όργανα (Δ.Σ. καιΤοπικό Συμβούλιο) επιλέγει και συμμετέχει στο ένα από τα δύο (ασυμβίβαστο)
1) ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
α. Η εκλογή και λειτουργία των τοπικών συμβουλίων υπηρετεί πάντοτε την αποκέντρωση και τον εκδημοκρατισμό των διαδικασιών λειτουργίας του συλλόγου. Το Τοπικό Συμβούλιο αποτελεί το όργανο εκπροσώπησης και προβολής των αποφάσεων του Δ.Σ, της Γ.Σ. του Συλλόγου.
Η σύνθεση του οργάνου αυτού είναι:
1-40 εργαζομένοι–μέλη του Συλλόγου ανά νομό εκλέγεται μονομελές Τοπικό Συμβούλιο.
41-80 εργαζόμενοι-μέλη του Συλλόγου στον αυτό νομό εκλέγεται τριμελές Τοπικό Συμβούλιο.
81 και άνω εργαζόμενοι-μέλη του Συλλόγου στον αυτό νομό εκλέγεται πενταμελές Τοπικό Συμβούλιο.
Τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων εκλέγονται ανά τριετία δια μυστικής και δια ψηφοδελτίων ψηφοφορίας, μεταξύ των τακτικών μελών του συλλόγου του νομού τον οποίον εκπροσωπούν. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου που εργάζονται στον νομό. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος εκλεγεί σε δύο όργανα (Δ.Σ. καιΤοπικό Συμβούλιο) επιλέγει και συμμετέχει στο ένα από τα δύο (ασυμβίβαστο)
Άρθρο
17
(προσθήκη
νέου άρθρου) Παράγραφος
2

2) ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:
Η τοπική συνέλευση συγκαλείται τακτικά τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο με ευθύνη του Τοπικού Συμβουλίου. Εκτάκτως συγκαλείται είτε από το Τοπικό Συμβούλιο είτε από το Δ.Σ. του συλλόγου είτε εφόσον ζητηθεί εγγράφως από το 1/3 των εργαζομένων του Νομού που είναι μέλη του συλλόγου. Η τοπική συνέλευση αποφασίζει για όλα τα τοπικά ζητήματα που προκύπτουν. Σε περίπτωση που οι αποφάσεις της βρίσκονται σε διάσταση με την απόφαση του ΔΣ του συλλόγου, η λήψη τελικής δεσμευτικής για τον σύλλογο απόφασης παραπέμπεται στην ΓΣ του Συλλόγου.
2) ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:
Η τοπική συνέλευση συγκαλείται τακτικά τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο με ευθύνη του Τοπικού Συμβουλίου. Εκτάκτως συγκαλείται είτε από το Τοπικό Συμβούλιο είτε από το Δ.Σ. του συλλόγου είτε εφόσον ζητηθεί εγγράφως από το 1/3 των εργαζομένων του Νομού που είναι μέλη του συλλόγου. Η τοπική συνέλευση ασχολείται με όλα τα τοπικά ζητήματα που προκύπτουν.
Άρθρο
17
(προσθήκη
νέου άρθρου)
Παράγραφος
3

3) ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
Μία φορά ανά εξάμηνο συγκαλείται με ευθύνη του Δ.Σ. ολομέλεια των Τοπικών Συμβουλίων με ημερήσια διάταξη που ορίζει το Δ.Σ. και με κάθε άλλο θέμα που μπορεί να ζητηθεί από οποιονδήποτε τοπικό σύμβουλο. Με πρόταση των 2/3 της Ολομέλειας των Τοπικών Συμβουλίων μπορεί να ζητείται σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου

Άρθρο
18
Παράγραφοι
2 και 3
2. Οι επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και τους αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο πρέπει να δηλώσουν τούτο εγγράφως προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προ είκοσι (20) ημερών.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού διαπιστώσει ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις εκλογιμότητας προβαίνει στην ανακήρυξη των υποψηφίων και στην συνέχεια στην εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

2. Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα και τις αντιπροσωπεύσεις πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο 5 εργάσιμες ημέρες πριν την ορισθείσα ημερομηνία των αρχαιρεσιών όλων των οργάνων.
3.Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αφού διαπιστώσει ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις εκλογιμότητας (ιδιότητα μέλους του συλλόγου και οικονομική τακτοποίησή του) προβαίνει στην ανακήρυξη συνδυασμών και υποψηφίων σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό.
2. Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα και τις αντιπροσωπεύσεις πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως προς το Διοικητικό Συμβούλιο το αργότερο 5 εργάσιμες ημέρες πριν την ορισθείσα ημερομηνία των αρχαιρεσιών όλων των οργάνων.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού διαπιστώσει ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις εκλογιμότητας (ιδιότητα μέλους του συλλόγου και οικονομική τακτοποίησή του) προβαίνει στην ανακήρυξη συνδυασμών και υποψηφίων σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό.
Άρθρο
18
Παράγραφοι
4, 5, 6, 7, 8
4. Η Συνέλευση των µελών εκλέγει 3µελή Εφορευτική Επιτροπή ενώπιον της οποίας ενεργούνται οι αρχαιρεσίες. Της Εφορευτικής Επιτροπής προεδρεύει, επί ποινή ακυρότητας των εκλογών, Δικαστικός Αντιπρόσωπος.
5. Η Εφορευτική Επιτροπή αναλαμβάνει τα καθήκοντα της, από της εκλογής της και µεριµνά για την τήρηση της τάξεως και εποπτεύει όπως οι αρχαιρεσίες διεξαχθούν σύμφωνα µε τις διατάξεις του Νόµου και του Καταστατικού. Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται βάσει του µητρώου µελών, το οποίο παραλαμβάνει από την Διοίκηση και αποφαίνεται επί πόσης αμφισβητήσεως ή υποβαλλόμενης ενστάσεως που αφορά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Η Εφορευτική Επιτροπή σε συνεννόηση µε το Δ.Σ. αποστέλλει στη έδρα των παραρτημάτων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. εκτός Αττικής φακέλους και ψηφοδέλτια προκειμένου να ψηφίσουν δια αλληλογραφίας τα µέλη που το επιθυμούν.
6. Η εκλογή των οργάνων του Συλλόγου γίνεται µε το σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου. Οι έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελεγκτικής Επιτροπής και ο αριθμός των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας και του Εργατικού Κέντρου κατανέμονται µε βάση τον αριθμό σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι.
7. Τα µέλη του συλλόγου που επιθυμούν να Ψηφίσουν δια αλληλογραφίας αφού λάβουν από την έδρα του παραρτήματος το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο και αφού θέσουν τους σταυρούς της επιλογής τους τοποθετούν το ψηφοδέλτιο στο φάκελο και σφραγίζουν αυτόν. Κατόπιν τοποθετούν το φάκελο σε άλλο φάκελο και αποστέλλουν την επιστολή συστημένα στην έδρα όπου διεξάγονται οι εκλογές. Η Ψηφοφορία δια αλληλογραφίας και η αποστολή των συστημένων αποστολών γίνεται επί ποινή ακυρώτητος του ψηφοδελτίου επτά (7) ημέρες προ της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Οι συστηµένοι φάκελοι ανοίγονται µετά το πέρας της ψηφοφορίας µαζί µα τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια αφού πρώτα αφαιρεθεί και καταστραφεί ο εξωτερικός φάκελος και αφού τοποθετηθούν µαζΙ µε τους υπόλοιπους φακέλους.

4. Η Γενική Συνέλευση των μελών εκλέγει τριμελή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τριμελείς τοπικές εφορευτικές επιτροπές ενώπιον των οποίων ενεργούνται οι αρχαιρεσίες. Όλων των εφορευτικών επιτροπών προΐσταται δικαστικός αντιπρόσωπος επί ποινή ακυρότητας των αρχαιρεσιών.
5. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αναλαμβάνει τα καθήκοντά της, από την εκλογή της και μεριμνά για την τήρηση της τάξης και εποπτεύει όπως οι αρχαιρεσίες διεξαχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1264/1982 και του καταστατικού.
6. Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται βάσει του μητρώου μελών του Συλλόγου (χειρόγραφο ή μηχανογραφημένο), το οποίο παραλαμβάνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή από το Δ.Σ. του συλλόγου και αποφαίνεται επί πάσης αμφισβήτησης ή υποβαλλόμενης ενστάσεως που αφορά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή σε συνεννόηση με το Δ.Σ. αποστέλλει στις έδρες των τοπικών εφορευτικών επιτροπών φακέλους, ψηφοδέλτια, σφραγίδες προκειμένου να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η διαδικασία της ψηφοφορίας.
7. Οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές διενεργούν την ψηφοφορία στον τόπο και το χρόνο που έχει προσδιοριστεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος καταγράφει σε πρακτικό τα μέλη που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ,και μετά το πέρας αυτής , ανοίγει μαζί με την εφορευτική επιτροπή τις κάλπες, ανοίγει και καταμετρά τους φακέλους που αφορούν την εκλογή του Τοπικού Συμβουλίου στους νομούς που εκλέγεται Τοπικό Συμβούλιο, τους δε φακέλους που αφορούν την εκλογή του Δ.Σ. του Συλλόγου αφού διαπιστώσει τον αριθμό των φακέλων και χωρίς να τους ανοίξει τους τοποθετεί σε σφραγισμένο φάκελο που περιέχει και το πρακτικό ψηφοφορίας και το αποστέλλει συστημένο στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Το πρακτικό αυτό αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του πρακτικού της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με το οποίο γίνεται η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων. Οι φάκελοι που στάλθηκαν από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές ανοίγονται μετά το πέρας της ψηφοφορίας μαζί με τους φακέλους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Άρθρο
19
Η γενική Συνέλευση εκλέγει ομοίως µε µυστική και µε ενιαίο ψηφοδέλτιο ψηφοφορία τους αντιπροσώπους για τα Συνέδρια.
Η γενική Συνέλευση εκλέγει ομοίως με την διαδικασία του άρθρου 9 τους αντιπροσώπους για τα Συνέδρια.




Άρθρο
20
1. Οι πόροι του Συλλόγου είναι το δικαίωμα εγγραφής και οι µηνιαίες εισφορές των µελών. Έκτακτες εισφορές µπορεί να ορίζει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την επιτυχία των σκοπών του. Με απόφαση του Δ.Σ. µπορούν να αυξομειώνονται οι τακτικοί πόροι.
2. Οι εισπράξεις του Συλλόγου γίνονται µε διπλότυπες έντυπες αποδείξεις, σφραγισμένες µε τη σφραγίδα του Συλλόγου και υπογραφόμενες από τον Πρόεδρο και τον Ταμία.
1. Πόροι του συλλόγου είναι το δικαίωμα εγγραφής και οι μηνιαίες εισφορές των μελών, τυχόν δωρεές, ενισχύσεις από ανώτερης βαθμίδας συνδικαλιστικά όργανα. Έκτακτες εισφορές μπορεί να αποφασίζει η Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου για την επιτυχία των σκοπών του. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μπορεί να αυξομειώνονται οι τακτικοί πόροι.
2.Οι εισπράξεις και πληρωμές του συλλόγου γίνονται με διπλότυπες έντυπες αποδείξεις, σφραγισμένες με την σφραγίδα του συλλόγου και υπογραφόμενες από τον Πρόεδρο και τον Ταμία, εκτός εκείνων των συνδρομών που παρακρατούνται σε εφαρμογή ΣΣΕ από το λογιστήριο και αποδίδονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, και τα ποσά και στοιχεία αποτυπώνονται στο βιβλιάριο καταθέσεων.

Άρθρο
21
Το παρόν καταστατικό αποτελείται από είκοσι πέντε (25) άρθρα, καταρτίσθηκε στην Αθήνα και ενεκρίθη εν συνόλω και κατ' άρθρο από την Γ ενική Συνέλευση των ιδρυτικών του µελών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (οδός Ερεσσού 40) την 10/12/1996 και τίθεται εν ισχύ από της καταχωρίσεως του στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Το παρόν καταστατικό αποτελείται από είκοσι πέντε (28) άρθρα, τροποποιήθηκε στην Αθήνα και ενεκρίθη εν συνόλω και κατ' άρθρο από την Γ ενική Συνέλευση των µελών του σύμφωνα με το υπ’αριθμ.25 άρθρο που ίσχυε μέχρι της αναθεωρήσεως που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (οδός Αβέρωφ 21) την ………….. και τίθεται εν ισχύ από της καταχωρίσεως του στα οικεία

Σχόλια